SHOWBIZ WORKSHOPS

Ste pripravljeni izboljšati svojo samozavest, samoizražanje, sočutje, ansambelsko delo in akademski uspeh?

Kulturno-umetniško društvo Slovensko narodno gledališče Kranj letos jeseni odpira svoja vrata za gledališko in filmsko vzgojo mladih.

Znanstveno je dokazano, da tovrstno izobraževanje izboljša vašo:

SAMOZAVEST

Delavnice uprizoritvenih umetnosti omogočajo, da izstopiš iz svojega območja udobja. Ko opustiš svoje zavore ter pričakovanja o tem, kaj je »prav« ali »narobe«, se sprostiš in pustiš, da zasije tvoje notranje veselje, preprosto »si«. Samozavest, ki raste z vsakim nastopom, se prenese v vse kotičke tvojega življenja, bodisi v šolo, na družabna srečanja ali bodoče razgovore za službo.

girl standing near plants
girl standing near plants

SAMOIZRAŽANJE

Nekaterim ljudem je svoje občutke težje izražati v življenju. Prav zato delavnice uprizoritvenih umetnosti ponujajo zdravo in nadzorovano okolje, v katerem udeleženci preučujejo in usmerjajo svoja čustva skozi pripoved, glasbo in gibanje. Ko se naučiš izražati skozi umetnost, se naučiš ustvarjalno in glasno izražati svoj jaz tudi v drugih situacijah.

man in gray long sleeve shirt standing beside man in orange shirt
man in gray long sleeve shirt standing beside man in orange shirt

SOČUTJE

Videti svet skozi oči nekoga, ki ti na površini ni podoben, spodbuja prijaznost, premišljenost in neobsojanje drugih. To omogoča, da se naučiš spoštovati, razumeti in sočustvovati z drugimi ljudmi, zlasti ko upodabljaš lik, ki je dramatično drugačen od tebe samega. Spoznavanje ljudi iz različnih skupnosti, držav in kultur skozi umetnost omogoča, da postaneš informiran globalni državljan.

woman and two children playing near trees
woman and two children playing near trees

ANSAMBELSKO DELO

Ansambelsko delo uči udeležence delavnic, da ima vsak človek svojevrstne talente, ki jih prinese na mizo, in da združevanje različnih stališč ustvarja vzajemni uspeh, ki je močan in spodbuja ustvarjalno rast.

people dancing on street at daytime
people dancing on street at daytime

AKADEMSKI USPEH

Različne študije so pokazale, da ima kurikulum uprizoritvenih umetnosti neverjetno pozitivne učinke na učno uspešnost. Članek iz leta 2019 v znanstveni reviji Trends in Neuroscience and Education navaja, da je izobraževanje, povezano z umetnostjo, povečalo osvajanje informacij in splošno razumevanje predmetov v šoli. Pomnenje besedila v gledališču ali filmu uporablja enake spretnosti branja z razumevanjem, kot jih uporabljamo v šoli. Poleg tega udeleženci delavnic uprizoritvenih umetnosti pri svoji izdelavi vloge uporabljajo svoja znanja iz družboslovja kot tudi naravoslovja. Učiš se vztrajnosti, ustvarjalnega reševanja problemov in sposobnosti osredotočanja – vseh odličnih veščin, ki bodo vodile do uspeha pri rednem pouku. Spretnosti, ki jih pridobiš skozi trening uprizoritvenih umetnostih, te bodo oblikovale v superzvezdo na odru življenja.

group of fresh graduates students throwing their academic hat in the air
group of fresh graduates students throwing their academic hat in the air

PROGRAM

je namenjen za dijake, študente in druge mlade ustvarjalce.

SREČANJA

od začetka septembra do konca junija enkrat tedensko in trajajo dve šolski uri.

CENA

40 EUR mesečno

KAJ BOMO DELALI?

Na delavnicah se bomo lotili odlomkov iz znanih hollywoodskih filmov in nadaljevanjk; analizirali jih bomo in jih posneli na odlomku primerni lokaciji. Pri tem se bomo tudi dotaknili poslovne plati hollywoodskega showbiznisa.

Udeleženci tečaja bodo na koncu prejeli posnetke svojih scen, ki jih bodo lahko uporabili za promocijo sebe kot igralca oz. igralke.

Certifikati za uspešen zaključek tečaja se podeljujejo konec vsakega šolskegega leta.

INŠTRUKTOR Igor Korošec je diplomiral iz igre na Ruski akademiji dramske umetnosti (GITIS) v Moskvi, nakar je bil par let zaposlen v SLG Celje, igral pa je tudi v MGL. Pozneje ga je pot zanesla v Los Angeles, kjer je nadaljeval svojo igralsko pot v gledaliških predstavah, televizijskih nanizankah ('Alias', 'Chuck', 'Rizzoli & Isles', 'Grimm'), filmih ('Good German' v režiji Stevna Soderbergha, 'Charlie Wilson's War' v režiji Mika Nicholsa), reklamah, radijskih igrah itd. Širom Los Angelesa je tudi poučeval igralstvo na različnih osnovnih in srednjih šolah, pa tudi na University of California Los Angeles (UCLA). Igorjev igralski portfolio je na voljo na https://igorkorosec-com.webnode.com/discography/.