Profesionalni igralci iz Amerike v komediji Iščem tipa za svojo ženo

Trije profesionalni igralci so se leta 2020 iz Hollywooda in New Yorka vrnili v Slovenijo in jih bomo prvič videli skupaj v komediji Iščem tipa za svojo ženo.

Društvo SNG Kranj

5/14/20243 min read

Trije igralci, ki so študirali filmsko in gledališko igro v tujini, potem pa desetletja živeli in ustvarjali v ZDA (Hollywood in New York). Poleg vrhunskega besedila vas bo tokrat navdušila tudi vrhunska zasedba.

Nataša Babič je študirala muzikalno gledališče na Performing Arts Studios Vienna na Dunaju. Študij je nadaljevala v New Yorku na Lee Strasberg Theater and Film Institute. Po končanem študiju se je pridružila HB Acting Studios in se učila pri Austinu Pendletonu v njegovem naprednem razredu za proučevanje prizorov.

Nataša je več let nastopala na Off in Off Off Broadwayu. Ena njenih najljubših vlog Off Broadwaya je bila impresionistka Mary Cassatt v predstavi The Independents. Predstava je bila leta 2019 premierno uprizorjena v gledališču Jerryja Orbacha in požela neverjetne uspehe. Natašina zadnja uprizoritev Off Broadwaya je bila Tammany Hall v gledališču SoHo Playhouse. To interaktivno gledališko produkcijo sta režirala Alexander Wright in Darren Lee Cole.

Nataša je razvijala tudi svojo filmsko in televizijsko kariero. Med drugim je igrala glavno vlogo v grozljivki Dark Tarot, stransko vlogo v neodvisnem filmu Life is Too Short in trilerju Gunpoint. Nataša se je pridružila družini Hallmark Movie Channel s filmom The Dancing Detective, A Deadly Tango, v katerem igra vodilno stransko vlogo Mary Aston. Film je doživel premiero lani.

V Društvu SNG Kranj je Nataša v letošnji sezoni režirala komedijo Raya Cooneya Minister, ljubica in truplo. Tokrat pa igra premožno ženo Glašo, ki išče poti, da se izmuzne iz zlate kletke.

Klemen Novak je študiral igro v ZDA na Ameriški Akademiji Dramskih Umetnosti (AADA) v New Yorku (2004-07). Na koncu akademije pa je bil izbran v ansambel akademije, s katerim je pričel svojo igralsko kariero. Med ZDA in Slovenijo je sodeloval pri številnih filmskih, TV in gledaliških produkcijah. Med vidnejšimi vlogami šteje glavno vlogo Agenta Jones-a v dvojezični (špansko-angleški) policijski seriji "Operacion Pacifico" ameriške mreže NBC Telemundo, kjer je nastopil v vseh epizodah, vloga v seriji "The Americans" (FX) in "Bored to Death" (HBO). V Sloveniji pa se je prvič predstavil v glavni vlogi Simona ob Mojci Fatur, Marku Mandiću in Ivi Kranjc v filmu RTV Slovenija "Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo" režiserja Mihe Knifica.

Klemen je sodeloval tako v hollywoodskih gledaliških predstavah kot na Off-Broadwayu. Njegov gledališki repertoar zajema vloge kot so Duncan in Macduff v Macbethu, Frederick v Kakor vam drago, Sodnik Brack v Heddi Gabler, Livermore v The American Clock idr.

Klemen govori tekoče angleško, nemško, špansko, srbsko / hrvaško.

Z Društvom SNG Kranj Klemen sodeluje prvič. Videli pa ga bomo v vlogi Roberta, ki je pripravljen za denar narediti vse. Je to res?

Igor Korošec je študiral filmsko in gledališko igro na Ruski akademiji dramske umetnosti (GITIS) v Moskvi, kjer je magistriral in dobil naziv akademski filmski in gledališki igralec. V času študija je Igor prejel dve nagradi za interpretacijo kratke proze; eno na moskovskem, drugo pa na vse-ruskem/sovjetskem tekmovanju. Po akademiji je bil zaposlen v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju, kjer je igral v predstavah 'Gospa poslančeva’ v režiji F. Križaja, 'Minister v škripcih’ v režiji D. Mlakarja in 'Hiša iz kart’ v režiji A. Novaka; v Mestnem gledališču ljubljanskem pa v predstavi ‘Vrnitev’ v režiji J. Jamnika.

Leta 1998 ga je pot zanesla v Los Angeles (ZDA), kjer je nadaljno razvil svoje igralske veščine v predstavah ('Kralj John', 'Grey Matter TV', 'A Word with Orlando') kot tudi v televizijski nanizankah (med drugim 'Alias', 'Chuck', 'Rizzoli & Isles', 'Grimm'), filmih (med drugimi 'Good German’ v režiji Stevna Soderbergha, 'Charlie Wilson's War’ v režiji Mika Nicholsa), reklamah, radijskih igrah itd. V ZDA je tudi poučeval igralstvo (med drugim tudi na University of California Los Angeles [UCLA]), režiral ulični mjuzikal 'Romeo in Julija', gledališko predstavo 'Got Fiance, Girls?' in televizijski pilot 'Along Came You', za katerega je tudi napisal scenarij. Leta 2016 je v Sloveniji igral v kratkometražnem filmu ‘Minus 1’, za katerega sem prejel nagrado za najboljšega igralca na ‘Global Monthly Online Film Competition’.

Igor je po vrnitvi v Slovenijo ustanovil Društvo SNG Kranj, katerega že več kot dve leti uspešno vodi. Nastopil je že v predstavah: Jesenski rock’n’roll avtorja Mikhaela Heifetca ter v Obiskih avtorja Vinka Möderndorferja. Obe predstavi je tudi režiral in produciral.

Tokrat ga bomo videli v vlogi bogatega gospoda, ki išče tipa za svojo ženo.