Kostumi so že skoraj izbrani

Kostumografinja Eva Serpan Sitar

Društvo SNG Kranj

5/26/20241 min read

Nataša Babič v vlogi Glaše
Nataša Babič v vlogi Glaše

Igor Korošec kot Spartak

Igor Korošec v vlogi Spartaka
Igor Korošec v vlogi Spartaka
Klemen Novak v vlogi Roberta
Klemen Novak v vlogi Roberta

Nataša Babič kot Glaša

Klemen Novak kot Robert

Naša kostumografinja Eva Serpan Sitar je leta 2003 diplomirala iz slikarstva na Šoli za risanje in slikanje – Visoki strokovni šoli v Ljubljani /Arthouse-College of Visual Arts pod mentorstvom profesorja Darka Slavca. Podiplomski študij je nadaljevala na isti šoli pod mentorstvom docenta Mladena Jernejca, akademskega slikarja, magistra umetnosti, kjer je magistrski izpit opravila z odliko.

Zanima jo vprašanje barve, zato njena dela zaznamuje predvsem barvni ekspresionizem. Slikarka se poslužuje poudarjeno intenzivne skale, ki jo redno kombinira s kontrastnimi izbori. Nemalokrat posega po teoretični predlogi barvnega kroga in kombinaciji komplementarnih spektrov. Slikarkina upodabljajoča motiva sta največkrat imaginarna narava in figura, predvsem mikro sistemi, ki se pojavljajo v njih samih, a se izbor motivov spreminja. Motive likovno dokončno izvede v domišljijsko futurističnem smislu.

Za Društvo SNG Kranj se v tej sezoni že tretjič (Obiski, Minister, ljubica in truplo in zdaj tudi Iščem tipa za svojo ženo) predstavlja kot kostumografinja.

Le kdo od njih išče tipa za svojo ženo?