Beseda režiserja Igorja Korošca o komediji Iščem tipa za svojo ženo

"Iščem tipa za svojo ženo" ni le situacijska in besedna komedija, temveč tudi globok refleksivni komentar o našem odnosu do denarja, svobode in življenja samega, kar režiser predstave Igor Korošec tudi izraža v svoji scenografski zamisli.

Društvo SNG Kranj

5/4/20241 min read

Scena za Trapo ali Iščem tipa za svojo ženo
Scena za Trapo ali Iščem tipa za svojo ženo

Pozdravljeni ljubitelji gledališča!

Tokratna komedija ni le za tiste, ki iščejo preproste komične situacije (čeprav je tudi teh kar nekaj), ampak tudi za vse, ki se želijo zamisliti nad svojim vsakdanom in današnjo družbo.

Predstava nas popelje na razburljivo potovanje skozi labirint človeškega uma. Kot režiser in scenograf sem se odločil, da predstavo postavim v kontekst zlatih kletk, ki nas obdajajo v sodobni družbi. Denar je postavljen v središče naših življenj, a pogosto pozabimo, kaj resnično pomeni živeti življenje. Ujeti smo v mreže materializma, ki nas oddaljujejo od bistva iskrenih odnosov, brezmejne kreativnosti in od borbe za svoja načela.

Metulji v naši predstavi so prispodoba za nas, za našo lepoto, krhkost in našo neizmerno svobodomiselnost, hkrati pa tudi simbol upanja, saj nam predstava ponuja recept, kako odkleniti te zlate kletke in začeti živeti bolj polno življenje. Skozi zgodovino se je izkazalo, da je vsak upor lahko boleč, a na dolgi rok vodi k svobodi. Bi ženske danes imele volilno pravico, če ne bi stopile skupaj in se uprle? Kaj pa črnci? In konec koncev, bi mi živeli v svoji Sloveniji, če se ne bi uprli socialistični Jugoslaviji?

V lirični komediji "Iščem tipa za svojo ženo" ne manjka globokih dramatičnih trenutkov, ki nas spodbujajo k razmisleku, a hkrati se v predstavi prepleta tudi besedna in situacijska komedija, ki nas nasmeji do solz. Smeh je zdravilo za naše duše in hkrati močno orodje za spreminjanje perspektive.

Zato vas toplo vabim, da se pridružite naši predstavi, da skupaj odklenemo te zlate kletke, ki nas omejujejo. Naj vas predstava "Iščem tipa za svojo ženo" popelje na potovanje skozi smeh, solze in spoznanja ter vas spomni, kako pomembno je živeti življenje polno in strastno.

Se vidimo,

Igor Korošec

Skico scene je narisala Eva Serpan Sitar po zamisli režiserja Igorja Korošca