Avtorska glasba in lirika v predstavi

Skladatelj glasbe v predstavi je Vid Zadnik, ki je študiral operno igro v Novem Sadu.

Društvo SNG Kranj

5/31/20242 min read

Vid Zadnik
Vid Zadnik

VID ZADNIK – režiser letošnje otroške uspešnice Trije prašičji prašički avtorja Milana Dekleve že tretjič prevzem vlogo skladatelja pri Društvu SNG Kranj. Za komedijo Iščem tipa za svojo ženo tokrat ni le napisal avtorsko glasbo, temveč tudi besedilo, ki bo zagotovo ostalo v glavah naše publike. Pesem bo posnela igralka predstave Nataša Babič.

Besedilo pesmi v komediji

Iščem tipa za svojo ženo

Avtor Vid Zadnik

Glej kdo smeji se zdaj usodi,

vsi gremo po svoji poti.

In če je v žepu dosti cvenka,

bo tudi delala stoenka.

Ko pa zvrti se ti v glavi,

narobe svet si zdaj postavi.

Okoli vidiš vse drugače,

prej berače, zdaj palače.

Pa ra ra ri ra ra ra ri ra..........

Vid Zadnik skladatelj, mentor otroških in mladinskih gledaliških skupin, lutkovni animator, sinhronizator, režiser ter profesor nege glasu in naravnega petja, je že od otroških let prisoten na odrskih deskah. Kot petletnemu otroku mu je bila zaupana vloga malega Herkula v predstavi Amfitrion v MGL Ljubljana, kjer je imel možnost sodelovati z igralci kot so Slavko Cerjak, Violeta Tomič, Jože Mraz, Evgen Car, Ljerka Belak... Prvo vidnejšo nagrado je prejel kot eden glavnih igralcev v otroški baletni predstavi Jaka Jerine z naslovom Babica in lonec pravljic, ki je bila nagrajena s Prešernovo nagrado. Študij je nadaljeval v Novem Sadu (Srbija), kjer je v razredu takratne prve dame opere Milice Stojadinović študiral operno igro, ter nadaljeval s študijem scenske igre ter režije pri profesorju in igralcu Momčilu Popoviću. Po uspešno zaključenih master classih Južnokorejskega tenorista Hon Lija, Saše Štulića in Aleksandra Saše Petrovića se je vrnil v Slovenijo, kjer je desetletje režiral igre za najbolj uspešno gledališče na prostem v Sloveniji (Pravljična dežela). Hkrati uspešno vodi otroške ter mladinske gledališke delavnice in v lastni režiji je uspel uprizoriti muzikal We will rock you. Seveda še vedno vodi vse naštete skupine in, če naštejem samo predstave, katere so bile med bolj odmevnimi: Kužek in ptiček se igrata, Do tiste stezice, Mojca Pokrajculja, Trije snežaki, Žabica in Žabon, Dobrosrčna mala čarovnica in seveda Bremenski godci, glasbena predstava, ki je očarala tudi medije.

Tu si lahko ogledate video pesmi iz predstave Trije prašičji prašički, ki jo je skomponiral Vid Zadnik, pojeta pa jo skupaj s Teo Kozmus. Video je v mesecu dni imel preko 1300 ogledov.