GLEDALIŠKO-FILMSKI TEČAJ ZA ODRASLE

Kulturno-umetniško društvo Slovensko narodno gledališče Kranj letos jeseni odpira svoja vrata za gledališko in filmsko vzgojo odraslih.

Znanstveno je dokazano, da tovrstni trening izboljša kognitivne, kakor tudi motorične sposobnosti. Pozitivno pa tudi vpliva na samozavest, samoizražanje, sočutje do drugih ter pomaga ohranjati in graditi socialne stike.

PROGRAM

je namenjen odraslim starim od 18 do 99 let

SREČANJA

so od začetka septembra do konca junija enkrat tedensko in trajajo dve uri.

CENA

60 EUR mesečno

TEČAJ ZA ZAČETNIKE

Začeli bomo z različnimi sprostitvenimi, gibalnimi, glasovnimi, spominskimi in improvizacijskimi vajami. Nadaljevali bomo z odlomki iz gledaliških iger in hollywoodskih scenarijev. Naučili se bomo analizirati tekste, oblikovati svoj karakter ter vlogo.

Konec šolskega leta udeleženci prejmejo Certifikat o uspešnem zaključku tečaja.

NADALJEVALJNI TEČAJ

Na nadaljevaljnem tečaju bomo uporabljali predhodno znanje in ga še bolj poglobili. Na oder bomo postavili izbrano gledališko igro ter se naučili graditi odnose z drugimi karakterji ter okolico.

Za premore med scenami bomo posneli reklame in se tako dotaknili hollywoodske filmske produkcije..

Udeleženci tečaja bodo na koncu prejeli posnetke svojih reklam, ki jih bodo lahko uporabili za promocijo sebe kot igralca oz. igralke.

Konec šolskega leta udeleženci prejmejo Certifikat o uspešnem zaključku tečaja.

ZVEZDNIŠKI TEČAJ

Na tem tečaju se bomo lotili odlomkov iz znanih hollywoodskih filmov in nadaljevanjk; analizirali jih bomo in jih posneli na primerni lokaciji. Pri tem se bomo tudi dotaknili poslovne plati hollywoodskega showbiznisa.

Udeleženci tečaja bodo na koncu prejeli posnetke svojih scen, ki jih bodo lahko uporabili za promocijo sebe kot igralca oz. igralke.

Konec šolskega leta udeleženci prejmejo Certifikat o uspešnem zaključku tečaja.

INŠTRUKTOR Igor Korošec je diplomiral iz igre na Ruski akademiji dramske umetnosti (GITIS) v Moskvi, nakar je bil par let zaposlen v SLG Celje, igral pa je tudi v MGL. Pozneje ga je pot zanesla v Los Angeles, kjer je nadaljeval svojo igralsko pot v gledaliških predstavah, televizijskih nanizankah ('Alias', 'Chuck', 'Rizzoli & Isles', 'Grimm'), filmih ('Good German' v režiji Stevna Soderbergha, 'Charlie Wilson's War' v režiji Mika Nicholsa), reklamah, radijskih igrah itd. Širom Los Angelesa je tudi poučeval igralstvo na različnih osnovnih in srednjih šolah, pa tudi na University of California Los Angeles (UCLA). Igorjev igralski portfolio je na voljo na https://igorkorosec-com.webnode.com/discography/.